Zapytaj lekarza

1 , 0 1 6 , 8 1 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki badań krwi tydzień po grypie żołądkowej

Witam,bardzo proszę o interpretację wyniku z morfologii: LEUKOCYTY- 3,63 N: 4,23 -9,07 ERYTROCYTY -4,79 N:3,93-5,22 HEMOGLOBINA 14,4 N:11,2-15,7 HEMATOKRYT 40,8 N: 34,1-44,9 MCV 85,2 N:79,0-92,2 MCH 30,1 N:27-35 MCHC 35,3 N:32-37 PŁYTKI KRWI 250 N :140-440 MONOCYTY % 13,8 N:5,3-12,2 LIMFOCYTY 1,26 TYS/UL N: 1,32-3,57 BAZOFILE 0,3 % N:02-1,2 NEUTROFILE 1,74 TYS/UL N:1,78-5,38 Zaniepokoiły głównie krw.białe.Ostatnio mialam grype załądkową, tydzień przed wynikami,czy to od tego takie wzkazniki?
KOBIETA, 36 LAT ponad rok temu
Aleksander Ropielewski
79 poziom zaufania

NIe ma powodu do niepokoju, takie wyniki mogą występować również u zdrowej osoby, są to nieznaczne odchylenia od normy.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy