Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
ige swoiste panel pokarmowy laboratorium alab
Prosze napisac załączyć zdjęcia wyników
zobaczę odpowiem
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Alergia na pyłki i ból brzucha po mleku – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy istnieje jakaś metoda zapobieganiu alergii? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jakie badanie może wykluczyć alergię? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Stałe leczenie pokrzywki a diagnostyka w kierunku alergii – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Co powoduje bóle oczu i pokrzywkę na twarzy? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Test w kierunku alergii pokarmowej – odpowiada Urszula Forenc
- Kiedy dziecku zejdzie bąbel po ugryzieniu przez meszkę? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy wydzielina w gardle utrudniająca oddychanie ma związek z migdałkami? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy możliwa jest alergia? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy niskie IGE skreśla alergię? – odpowiada lek. Magdalena Reszczyńska
artykuły
Testy alergiczne (testy antyalergiczne) - testy alergologiczne z krwi, testy na alergie pokarmowe, testy skórne, testy śródskórne, testy prowokacyjne, testy płatkowe
Testy alergiczne powinny wykonać osoby, które dośw
Alergia - testy diagnostyczne
Alergia (inaczej nazywana uczuleniem lub nadwrażli
IgE całkowite - charakterystyka, wskazania, przebieg badania
Badanie IgE całkowite to jedno z głównych badań wy