Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam serdecznie. Nie ma powodów do obaw. Synek nie dostał żadnych leków bo nie było ku temu przesłanek.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Guzek w tarczycy u 9-latka – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Stosowanie szczepionek alergenowych w ramach immunoterapii swoistej – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Długa przerwa między szczepionkami u 6-miesięcznego syna – odpowiada Milena Lubowicz
- Różowa wysypka po szczepionce – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Przebieg immunoterapii szczepionką Phostal – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Alergia u dziecka a szczepionka – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Czy szczepionka allergovit może mieć wpływ na płód? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Immunoterapia swoistą szczepionką Novo helisen Depot – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Kiedy podać dziecku trzecią dawkę szczepionki Infanrix IPV + Hib – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Czy jest sens odczulać na trawy, skoro dziecko ma liczne alergie? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
artykuły
Wyrok Sądu Najwyższego Włoch: Nie można stwierdzić, że autyzm łączy się ze szczepieniem
Sąd Najwyższy we Włoszech odrzucił apelację ojca c
Ministerstwo Zdrowia odtrąbiło sukces. Pacjenci i lekarze mówią o wielkiej improwizacji
1 czerwca ruszyły darmowe szczepienia przeciwko HP
Lekarka w ciąży zaszczepiła się przeciwko COVID-19. "Będę mogła ochronić noworodka"
- Jest duże prawdopodobieństwo, że w przyszłoś