Zapytaj lekarza

1 , 0 1 0 , 3 4 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Interpretacja wyników morfologii

Proszę o pomoc w interpretacji wyników: leukoc.4,5 tys/ul;erytr. 5,1mln/ul; hemogl.15,3 g/dl; hematokryt 44,9 %;mcv 88,4 fl; mchc 34,1 g/dl; płytki krwi 218tys/ul; limfocyty%47 %(n:20-45)H;neutrofile% 40 %(40-70); limfocyty #2,1 tys/ul (1,5-3);inne 0,6 tys/ul(0,3-1,5);neutrofile# 1,8 tys/ul (n:2,5-7) L; bilirubina całk. 1,67 mg/dl(0.2-1,2)H; alt 50u/l (0-55);ast 27u/l(5-34);ggtp 28 U/l(6-42);lipaza 65 U/l (8-78); OB 2. W sierpniu przeszłam OZT, a w listopadzie miałam wykonaną cholecystektomię.
KOBIETA, 35 LAT 11 miesięcy temu

Co o naszym zdrowiu mówi żywa kropla krwi? [Specjalista radzi]

Krew może wiele powiedzieć o naszym zdrowiu, a jeszcze więcej świeżo pobrana, która natychmiast trafia pod mikroskop. Pozwala nam to określić, czy organizm jest zakwaszony, ma odpowiedni poziom wolnych rodników, nie jest obciążony toksynami, pasożytami czy grzybami.

Lek. Tomasz Budlewski Stażysta/Rezydent, Łódź
79 poziom zaufania

Bez poznania objawów ciężko jest coś więcej powiedzieć na podstawie samych wyników badań laboratoryjnych. Konieczne jest rozszerzenie diagnostyki ponieważ podwyższone jest poziom Bilirubina. Czy było wykonywana ostatnie usg Jamy brzusznej. Proszę koniecznie udać się do lekarza zlecającego powyższe badania

umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety