Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Jeżeli jest to alergia, to przede wszystkim należy ustalić czynnik, który Panią uczula i wdrożyć odpowiednie leczenie przeciwalergiczne.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wysypka skórna u dziecka a alergia – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak radzić sobie z wysypką na policzkach u dziecka – odpowiada Lek. Bartosz Szarawarski
- Czym leczyć taką wysypkę u dziecka? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy ta wysypka to wina tabletek antykoncepcyjnych? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Co robić z tą wysypką u mężczyzny? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Nagła alergia na chomika – odpowiada Lek. Bartosz Domagała
- Co jest powodem powstawania czerwonych plam na języku u osoby często chorej na anginę? – odpowiada Lek. Klaudia Kuśmierczuk
- Jakie choroby mogą powodować zmęczenie, piekące wysypki, uderzenia gorąca oraz zaczerwienienie błony śluzowej ust i nosa? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jaka jest faktycznie przyczyna zaparć u dziecka? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Jak pomóc z problemami z brzuchem u dziecka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
10 zaskakujących sposobów, żeby zajść w ciążę
Czy ciąża bez stosunku jest możliwa? Większość pow
Kobieta zauważyła u siebie zmiany skórne na twarzy. Co jej dolega? (WIDEO)
Don Doyle zauważyła plamkę na swojej twarzy. Dod
Co dolega 22-letniej Rachel Morris? (WIDEO)
22-letnia Rachel Morris od kilku lat cierpi z po