Zapytaj lekarza

1 , 0 1 6 , 8 1 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Niedoczynność tarczycy w ciąży: Pytania do specjalistów

Czy stosowanie Acardu pomoże uniknąć poronienia?

Witam jakie badania należy wykonać po poronieniu przed kolejną ciąża i czy Acard pomoże mi uchronić przed poronporpnieniem? Dodam że nie mam problemów...

ODPOWIADA 2 EKSPERTÓW:
Tomasz Budlewski
Tomasz Budlewski

Czy niedoczynność tarczycy może utrudnić zajście w ciążę?

Dzien dobry!! Od 5 lat leczylam sie na niedoczynnosc tarczycy-zajscie w ciaze bylo ciezko,ale moj syn ma 10 m-cy i teraz okazalo sie ze mam chorobe gravera....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Joanna Wardenga

Czy nadal powinnam przyjmować taką dawkę leku, jak do tej pory?

Witam, Jestem w 23 tyg ciazy. od lutego leczę się na niedoczynność tarczycy. Kiedy dowiedziałam się ze jestem w ciazy brałam 50 mg euthyroxu codziennie....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Joanna Wardenga

Czy to ukryta niedoczynność?

Poczatek Hashi czy ukryta niedoczynnosc? Czy to z niedoboru jodu? Bez tyroxyny TSH od 0.98- 1,2 , reszta w normach ale plus na wadze w ciagu 7 lat 23 kg...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Tomasz Budlewski

Co znaczą wyniki badania po ciąży?

Witam, jestem rok po ciąży. Przed ciążą i w trakcie miałam niedoczynność tarczycy. Aktualnie przyjmuje dawkę 100 Euthyrox. Wyniki mam nastepujące: THS...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Andrzej Sawicki

Czy silne bóle głowy powoduje spadek TSH?

Witam. Stwierdzono u mnie w ciazy niedoczynnosc tarczycy. Jestem pol roku po porodzie. Czyulamulam sie dobrze do niedawna.Czesto mam silne bole glowy I...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co oznacza wynik badania biopsji zmiany łagodnej tarczycy?

Wynik biopsji Znamie lagodnej tarczycy Najpewniej guzka hyperplastycznego. Niedoczynność tarczycy wykryta dopiero w ciąży ok rok temu. Leczenie euthyroxem...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Wojciech Zygmunt

Jak wygląda leczenie niedoczynności tarczycy w ciąży?

Witam. Jestem w 9 tygodniu ciąży i przy pierwszych badaniach krwi moje TSH nie mieści się w normach wynosi 6,360 uIU/ml norma jest od 0,33-4,59. Mam zrobić...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Łukasz Wroński

Czy zmienić dawkę lewotyroksyny przed zajściem w ciążę?

Witam, od 6 lat leczę się na niedoczynność tarczycy (nieswoista postać). Starannie przed zajściem w ciąże wyrównałam poziom hormonów do norm przyjmując...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Tomasz Budlewski

Czy kontynuować leczenie farmakologiczne choroby Hashimoto po porodzie?

Dzień dobry, obecnie jestem w 8 tc, poziom mojego TSH to 2,51. Mam Hashimoto, a w poprzedniej ciąży stwierdzono niedoczynność tarczycy jednak była ona...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co znaczy poziom TSH i FT4?

zrobiłam badanie tarczycy TSH mam 1,404 a granicą 0,350-4,940. I zrobiłam FT4-0,98 a granica 0,70-1,48 A w ciąży miałam niedoczynnosc tarczycy

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Tomasz Budlewski

Czy odstawienie jodu przy niedoczynności jest wskazane?

Witam, obecnie jestem w 17 tygodniu ciąży. W czasie badań wyszła niedoczynność tarczycy tsh wynik 3.99. Endokrynolog przepisała euthyrox 25, kazała odstawić...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Joanna Wardenga

Czy pomimo prawidłowych wyników mogę mieć niedoczynność tarczycy?

Witam. Proszę o pomoc. 10 miesiecy temu urodziłam córeczkę podczas ciąży od 5 miesiąca miałam wysoki poziom TSH ( zdiagnozowana niedoczynnosc ) bardzo...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Jakie są wyniki hormonów tarczycy po leczeniu niedoczynności?

Proszę o interpretację wyników. W czasie ciąży miałam leczoną niedoczynność tarczycy oraz zdiagnozowane Hashimoto. Obecnie jestem 5 miesięcy po porodzie....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Tomasz Budlewski

Czy zajdę w ciążę, posiadając niedoczynność tarczycy?

Czy mozna zajsc w ciaze bezproblemowo posiadajac niedoczynnosc tarczycy?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Katarzyna Szymczak

Jak leczy się guzki tarczycy?

Miałam w ciazy niedoczynność tarczycy po porodzie zrobilam badania bylo wszystko w pożądku lekarz kazał odstawic leki jestem 4 mies po porodzie od półtora...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Katarzyna Szymczak

Czy jest duże ryzyko dla płodu i zaburzeń neurologicznych?

Niedoczynność tarczycy w 2 trymestrze ciąży. W skończonym 11 tygodniu ciąży tsh 1,48 Ft4 1,46. W skończonym 15 tygodniu ciąży -aktualnie- tsh 9,8 fth 1,13....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Joanna Wardenga

Czy można stosować spalacz tłuszczu przy chorej tarczycy?

Witam. Zakupiłam spalacz tłuszczu który zawiera synefryne. Choruje od czasu zajścia w 1 ciąże na niedoczynnosc tarczycy która jest już wyrównana ( we wrześniu...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Michał Lenard

Dlaczego niemowlę często wystawia język?

Witam, moja córka ma obecnie 5,5 mc i bardzo często wystawia język (obraca nim wystawia raz cały raz końcówkę) miała robiony test przesiewowy po narodzinach...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Tomasz Budlewski

Czy niedoczynność tarczycy i cukrzyca ciążowa to wskazania do CC?

Dzień dobry, jestem w 33. Tygodniu ciąży. Mam niedoczynność tarczycy, cukrzycę ciążową, dyskopatię, od czasu do czasu częstoskurcze serca, a rok temu leczyłam...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski
Strefa Kobiety
Ważne tematy