Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
może i może z innymi wystepującymi tam allergenami. proszę koniecznie udać do lekarza pierwszego kontaktu tam dostępnymi.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Tatuaż a ryzyko alergii – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Katar, swędzenie oczu i kichanie – odpowiada Małgorzata Panek
- Czy mogę wykonać tatuaż przy moich uczuleniach? – odpowiada
- Jakie rękawice stosować przy uczuleniu? – odpowiada
- Zaczerwienienia na twarzy a stały kontakt z chemikaliami – odpowiada
- Czy istnieje jakaś metoda zapobieganiu alergii? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Co podawać dziecku na uczulenie? – odpowiada Dr n. med. Aleksandra Siedlewicz
- Zmiany skórne wskutek stosowania proszku do prania – odpowiada Piotr Pilarski
- Testy alergiczne u 5-latka – odpowiada Lek. Bartosz Małek
- Jak leczyć uczulenie na słońce? – odpowiada Lek. Bartłomiej Grochot
artykuły
Kalendarz pylenia roślin - dla alergików. Jakie rośliny uczulają? Jak walczyć z alergią?
Kalendarz pylenia roślin i traw powinien znać każy
Uczulenie - alergeny wziewne, alergeny skórne, katar sienny
Uczulenie jest spowodowane przez alergeny, na któr
Alergia na pyłki - co pyli w kwietniu?
Kwiecień to jeden z najtrudniejszych miesięcy dla