Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam,
Szanowny Panie, prawdopodobnie problem z żołądkiem oraz z alergią są dwiema odrębnymi sprawami. Proszę się udać do gastroenterologa celem wykonania dokładniejszych badań. Pozdrawiam.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Na jaką chorobę wskazują moje wszystkie dolegliwości? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Częste wzdęcia a Helicobacter Pylori – odpowiada Lekarz chorób wewnętrznych Łukasz Wroński
- Wzdęcia brzucha i częste oddawanie gazów – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Co oznaczają czerwone plamy na przedramieniu? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Co znaczą te problemy z układem pokarmowym? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Ciągłe odbijanie, wzdęcia, ból żołądka i zawroty głowy – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Co oznaczają częste bóle brzucha i wzdęcia? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Nudności a niedokwaszenie żołądka – odpowiada Prof. dr hab. Jarosław Leszczyszyn
- Świąd okolicy odbytu przy zakażeniu Helicobacter Pylori – odpowiada Lek. Tomasz Stawski
- O czym świadczą biegunki i świąd skóry? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Klaudia El Dursi ma SIBO. Fani zaproponowali jej alternatywną metodę leczenia
Fanów zelektryzowała ostatnio wieść o tym, że mode
Miała bóle brzucha i wzdęcia. Okazało się, że to nowotwór. Wcześniej dziewczyna unikała badań
Ból brzucha i uczucie wzdęcia. Z takimi problemami
Choroby układu pokarmowego - objawy, przyczyny i leczenie
Choroby układu pokarmowego mają różne przyczyny i