Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co mogę jeść przy uchyłkach jelita grubego? – odpowiada Dr inż. Katarzyna Kowalcze
- Dieta przy uchyłkach jelita – odpowiada Małgorzata Gajewczyk
- Co oznaczają uchyłki esicy? – odpowiada Dr n. med. Agnieszka Ledniowska
- Stosowanie diety przy Zespole Jelita Drażliwego – odpowiada MichaĹ Kurek
- Jak objawia się uczulenie na gluten i laktozę – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Problemy z żołądkiem a uczulenie na zapachy – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co można jeść przy nietolerancji laktozy? – odpowiada Lek. Tomasz Stawski
- Liczne uchyłki jelita w wyniku kolonoskopii – odpowiada Lek. Tomasz Stawski
- Czy nie mogę jeść chleba na drożdżach? – odpowiada Mgr inż. Paulina Roziewska
- Jedzenie kaszy jaglanej przy zapaleniu uchyłków jelita grubego – odpowiada Lek. Tomasz Stawski