Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Witam Panią,

Jestem kobietą....i sama miałam podany kiedyś na szkoleniu preparat marki Croma, który przemiescił się w tkance, wywołał powstanie otorbionego ogniska, wywołując straszny ból i obrzek.
Dlatego nie współpracuję z tą firmą.
Uczulenia na kwas hialuronowy mieć nie można, ewemtyalnie na substancje balastowe, które znajdują się w preparatach wypełniających.
W tym miejscu moge powiedzieć, że droższe znaczy lepsze!

Z pozdrowieniami

0

SzanownaPani
Preparaty kwasu hialuronowego maja małą domieszkękonserwantu, który teoretyczniemoże być przyczyną alergii. Ilość tego konserwantu jest ściśle okreslona i regulowana przepisami unijnymi. Jednak po wielokrotnym podaniu teoretycznie mozliwa jest nadwrazliwość. W takim wypadku należy zgłosic sie do lekarza prowadzacego , a w przyszłości rozważyć zabiegi z użyciem innego wypełniacza np Radiesse.
Pozdrawiam
Ewa Rybicka

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty