Uczulenie na białko u 3-letniego dziecka a rozszerzanie diety

Dzien dobry,mam pytanie dot.mojej 3-letniej corki: jest uczulona w skali 3i4 na dorsza, bialko i9 zoltko jaja, pylki traw, koty i psy. Wlasnie przechodzimy z mleka Nutramigen na Humane 2HA(byl nawet Neocate Advance). Corka ma mocne atopowe zapalenie skory, IgE ponad 650 i wysoka eozynofilie- jak mam zinterpretowac te wyniki i czy mam zbadac jeszcze Jej jelita? Na co uwazac przy wprowadzeniu do diety przetworow mlecznych(wyrosla z uczulenia na mleko krowie i kazeine)? Dziekuje za odpowiedz.
KOBIETA, 35 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty