Diagnoza wyników FoodProfil IgG

Proszę o diagnozę wyników FoodProfil IgG mleko krowie 2(131,48 U/ml) Ser roguefort 1(67,26 U/ml) Ser szwajcarski2(124.49U/ml) Jogurt 0 (50,00 U/ml) Białko jaja kurzego 1(95,83U/ml) Najgorsza rewolucja zauważyłem po mleku i jajecznicy, ale jak zjem jajo na mieko jest ok, jak zjem serek grani też ok hmmm ostatnio kłopoty gastryczne lekarz stwierdził jelito drażliwe.
MĘŻCZYZNA, 40 LAT ponad rok temu

Odkryto nowe grupy krwi

Ciało człowieka cały czas zaskakuje. Dwie nowe grupy krwi, pokazują jak niewiele jeszcze wiemy na temat naszego organizmu. O tym, co nowe odkrycie niesie za sobą opowiadają dr Michał Sutkowski, lekarz rodzinny oraz Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk.

Zespół jelita drażliwego to stosunkowo częsta przypadłość. Nie ma ona jednych typowych objawów. Zawszę łączy się z dolegliwościami gastrycznymi, ale mogą to być zarówno biegunki, jak i zaparcia. Często i jedne i drugie występują u tej samej osoby, w zależności od etapu choroby, a także od produktów, które spożyła. W okresie remisji choroby, objawy mogą wcale nie występować. Z uwagi na różnorodność przebiegu IBS nie ma także jednej diety, która byłaby odpowiednia dla wszystkich. Należy obserwować swój organizm, co Pan już zaczął robić. Warto mieć dzienniczek i notować, które produkty źle wpływają na organizm. Bardzo ważny, choć pozornie niezwiązany, jest także wypoczynek i relaks. Chroniczny stres przyczynia się do nasilania objawów. Co do testów, które Pan wykonał, nie zawsze są one miarodajne. Zdecydowanie lepszym sposobem na ustalenie diety jest obserwacja własnego organizmu.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty