Zanik zgagi po spożywaniu surowych owoców i warzyw

Od mlodych lat piekla mnie zgaga.Od roku jem tylko surowe owoce i warzywa i nie mam tych problemow .NIe piecze mnie zgaga i czuje sie dobrze mam dobre winiki krwi i dory holestyrol am mam 52 lata.CZy robie dobrz.
KOBIETA, 51 LAT ponad rok temu

Jak pozbyć się zgagi?

Witam serdecznie, opisana przez Panią sytuacja wskazuje na to, że po zmianie diety na warzywa i owoce, które w większości maja działanie alkalizujące (odkwaszające) pozbyła się Pani nadkwaśności i związanej z nią zgagi.
Stosowanie diety owocowo - warzywnej przez okres np. 6 tygodni jest dobrym sposobem na oczyszczenie organizmu, odkwaszenie, usunięcie toksyn, metali ciężkich, przywrócenie właściwej mikroflory jelitowej. Natomiast stosowanie takiej diety przez okres dłuższy może w perspektywie skutkować niedoborami, np. wit. B12, D, E, wapnia, cynku, a przede wszystkim białka i tłuszczu. Dobrze by było zatem gdyby wzbogaciła Pani swoją dietę produktami, które uzupełnią braki, np. warzywa strączkowe (soczewica, fasola, ciecierzyca), orzechy i migdały, awokado, kasza jaglana, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy).
Jeżeli byłaby Pani zainteresowana bardziej szczegółową poradą dot. stosowanej przez Panią dietą zapraszam do gabinetu w Gdyni www.dietanacodzien.com
Pozdrawiam
Magdalena Drażba

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty