Jak działa żołądek?
spokojnie nic pani nie jest
Witam serdecznie,
lekarz bez wykonania testu na nietolerancje glutenu nie ma podstaw aby wykluczyć go z diety. Proszę wykonać wspomniane testy.
Jeżeli wyjdzie nietolerancja na gluten to należy wykluczyć głownie produkty zawierające mąkę pszenną. Nie wskazane są także inne produkty naturalnie zawierające gluten a całą listę można znaleźć w internecie.
Proszę się nie obawiać obecnie na rynku jest mnóstwo produktów bezglutenowych :) Nie mniej jednak zachęcam do zrobienia testów.
W razie dodatkowych pytań lub zainteresowania konsultacją zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Dzień Dobry,
polecam zmienić lekarza. Udać się do gastrologa, który wykona odpowiednie badania.
Pozdrawiam,
www.nutricus.pl
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy rzeczywiście gluten jest taki szkodliwy? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jak wyeliminować gluten z diety? – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Co jeść przy uczuleniu na żyto? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Uczulenie na pszenicę i żyto a uczulenie na gluten – odpowiada Dr inż. Katarzyna Kowalcze
- Produkty pozbawione glutenu – odpowiada Mgr Daria Jaroszewska
- Nietolerancja na gluten, nabiał i celiakia – odpowiada Mgr Ewelina Kozłowska
- Mąka ryżowa a gluten – odpowiada Lek. Nina Uszkiewicz
- Nietolerancja glutenu a spożycie ryb – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Co jeść przy diecie bezglutenowej? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Podejrzenie grzybicy przewodu pokarmowego – odpowiada Natalia Ulewicz