Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
należy wykonać panel alergiczny aby ustalić co jest przyczyną alergii. są różne leki stosowane przy tego typu objawach
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Zaburzenia oddychania i alergie od dziecka przy podejrzeniu astmy – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jak leczyć alergię na zwierzęta? – odpowiada lek. Magdalena Reszczyńska
- Uciążliwy i długotrwały katar – odpowiada Lek. Bożena Mamcarz
- Czy gęsty katar może być spowodowany alergią wziewną? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jak leczyć zapalenie naczynioruchowe? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Jak leczyć uciążliwe zapalenie zatok? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Alergia na trawy, katar i krwawienie z nosa – odpowiada Lek. Dawid Matyniak
- Alergia na pyłki a dostępne preparaty lecznicze – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Jak leczyć przewlekły nieżyt nosa? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Podrażnione, czerwone gardło a leki antyhistaminowe – odpowiada Lek. Magdalena Reszczyńska
artykuły
Skuteczny lek na katar alergiczny - mechanizm działania leków, skuteczność, skutki uboczne, naturalne sposoby na katar alergiczny
Skuteczny lek na katar alergiczny może zawierać w
Katar sienny - charakterystyka, przyczyny, objawy, diagnostyka, leczenie
Katar sienny (Allergic rhinitis) bywa określany na
Leczenie alergii pyłkowej
Kichanie, wodnisty katar i zatkany nos to objawy,