Zapytaj lekarza

1 , 0 1 7 , 5 3 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Interna: Pytania do specjalistów

Czy polip w woreczku mógł sam zniknąć?

Dzień dobry, w ubiegłym roku podczas profilaktycznego badania usg wykryto w woreczku polip przyściennie 5 mm, lekarz zalecił kontrolę za rok. Podczas kontroli...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co może oznaczać uczucie balona na żołądku?

Od dziesięciu dni mam uczucie balona na żołądku ci to może być

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Łucja Fitchman

O czym może świadczyć ból pod żebrami i trudności z oddychaniem?

Witam od jakiegoś czasu mam bóle z lewej strony pod żebrami i trudności z oddychaniem ból utrzymuje się do paru godzin

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jacek Gleba

Co może być przyczyną niskiego poziomu chlesterolu?

Dzień dobry, mam pytanie lekarz zwrócił mi uwagę na niski poziom cholesterolu( całkowity 160; HDL 90; LDL 30). Który ten czynnik jest zaniżony i co Może...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jacek Gleba

Czy kreatynina 0,94 jest niepokojąca?

czy kreatynina 0,94 jest niepokojąca

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jacek Miśkiewicz

Co zrobić w przypadku obecności w organizmie grzybów po antybiotykoterapii?

jaki powinnam zastosować specyfik jeżeli zażywałam bardzo dużo antybiotyków i mam w organiżmie grzyby

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

O czym może świadczyć zadyszka nawet przy chodzeniu?

Mam uczucie nierownego bicia serca. Po lewej stronie pod zebrami mam uczucie jakby cos mnie uciskalo ale to nie boli. Powoduje jednak ze musze brac glebszy...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co znaczy wynik badania węzła chłonnego?

Witam, dostałam wynik badania immunohistochemicznego pobranego węzła chłonnego szyji. Proszę o odczyt wyników: Ki67 ( ) CD3 ( ) CD5 ( ) CD20 ( ) Bcl2...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy powinnam się martwić moimi wynikami?

Moje wyniki CRP to 42; OB 41; Fibrynogen 4,80; MCHC 35,6; INR 0,80; APTT 23; żelazo 171; cholesterol 193. Pozostałe w normie. Powinnam się martwić czy...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy mogę zażyć lek przeciwbólowy stosując lek na zakażenia bakteryjne?

Witam wziąłem 5 godzin temu taromentin 875 mg 125 mg czy mogę zażyć ibuprom max sprint ma bół głowy czy cos innego lepiej

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co oznacza wynik moich badań?

Dzień dobry. Proszę o interpretację wyniku obserwacja w kierunku nadkrwistosci Kwas moczowy 270, LDH 178, WBC 9,4, NE 56,4, LY 34,MO 7,1, EO 2,0, BA...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co znaczy mój wynik kalprotektyny?

Witam odebralam wynik kalprotektyny 1362 . Co to znaczy

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co zrobić w przypadku powiększonego węzła chłonnego szyjnego?

Witam, od jakichś trzech lat mam problem z lewym, szyjnym węzłem chłonnym. Otóż jest on o wiele większy od prawego. Nie wiem jak to opisać, ale jest jakby...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co może być przyczyną uderzeń gorąca, zdenerwowania, pękającej skóry oraz spuchniętych oczu?

Mam 54 lata, jestem kobietą :-) Od ponad siedmiu lat mam uderzenia gorąca, strasznie uciążliwe, około 20-30 razy na dobę, jestem ciągle zdenerwowana, mam...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Łucja Fitchman

Co mogą oznaczać zawroty głowy oraz zbytnie odczuwanie smaków?

Od kilku dni zauważyłam u siebie kilka dziwnych objawów: ciagłe zawroty głowy i za mocne odczuwanie kwaśnego smaku np. sok, który zwykle był dla mnie słodki...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jacek Gleba

Czy ból pod żebrami może być spowodowany stresem?

Witam, Od pewnego czasu pojawia mi się ból po prawej stronie pod zebrami, ustaje dopiero po lekach. Usg brzucha, próby wątrobowe, rozmaz krwi, wszystko...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jacek Gleba

O czym mogą świadczyć kłucie w lewej stronie klatki piersiowej, zawroty głowy oraz drętwienie ręki?

Witam mam taki problem ze od dłuższego czasu kłuje mnie po lewej stronie klatki piersiowej koło piersi przy tym mam dolegliwości takie jak zawroty głowy...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Łucja Fitchman

Co oznaczają moje wyniki krwi?

Witam.Podam wyniki krwi prosze o weryfikację: Morfologia krwi (C55) Leukocyty (WBC) ↓ 4,6 10^9/L 4,8 — 10,8 Erytrocyty (RBC) 4,99 10^12/L 4,50 — 6,10 Hemoglobina...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Jak interpretować swój wynik badania moczu?

Witam, w przeprowadzonym badaniu moczu wykazano liczne bakterie, liczne nabłonki płaskie, pojedyncze nabłonki okrągłe i nieliczne pasma śluzu. Pozostałe...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy usg jamy brzusznej mogło nie wykazać kamieni?

Miałam robione badanie usg jamy brzusznej z powodu utrzymującego się silnego bólu z prawej strony z podejrzeniami kamicy pęcherzyka żółciowego. Badanie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski
Strefa Kobiety
Ważne tematy