Tego nie powinno zabraknąć w Twojej diecie! (WIDEO)

Brokuły do warzywa doceniane już w czasach starożytnych. Nic dziwnego, bo wykazują one mnóstwo właściwości prozdrowotnych. Są do tego smaczne i można wykorzystać je w kuchni na wiele sposobów. To doskonałe źródło antyoksydantów, które opóźniają procesy starzenia się skóry. Znajdziesz w nich również witaminę C, błonnik oraz kwas foliowy szczególnie polecany kobietom w ciąży.

Najcenniejszym składnikiem jest jednak sulforafan. Badania udowodniły, że to związek o działaniu przeciwnowotworowym. Dlaczego jeszcze warto jeść brokuły?

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.