Zapytaj lekarza

1 , 0 1 6 , 7 9 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Siłownia: Pytania do specjalistów

Czy można ćwiczyć na siłowni przy uszkodzeniu rzepki?

Witam. Mam 25 lat. Mam problem z rzepka czekam na zdjecie rtg kolan rok temu mialam fizjoterapie lekarz stwierdzil ze kwestia zlej budowy i problem bedzie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
lek. Tomasz Kowalczyk

Jak leczyć pęknięcie ścięgna?

Witam, opiszę swoją sytuacje dwa lata temu (lipiec 2016)podczas chodu/ biegu w terenie górskim zerwałem całkowicie ścięgno achillesa prawej nogi- następstwa...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
lek. Tomasz Kowalczyk

Co zrobić, aby przybrać na wadze?

Witam wszystkich. Na wstępie powiem że mam 21 lat 175 wzrostu A moja waga wynosi 60 kilogramów. Zawsze bylem osoba "szczupłą" i jakoś bardzo mi to nie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)

Co zrobić w przypadku zaburzeń erekcji?

Witam mam 19 lat 1 stosunek odbyłem w wieku 17 lat 2 razy było oki potem była przerwa 8 miesięcy no i z nową dziewczyną jest problem z erekcją jeśli dochodzi...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Kiedy można wrócić do aktywności fizycznej po usunięciu wyrostka?

Witam. 11 maja tego roku miałam laparaskopowo wycinany wyrostek robaczkowy z ropniem. Miałam w brzuchu dren, który był wyjęty po ponad tygodniu. Moje crp...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Tomasz Budlewski

Jak pokonać strach przed pływaniem?

Mam 67 lat zawsze żyłam bardzo aktywnie chodziłam na siłownię i na basen naprzemiennie co drugi dzień. Na dużym basenie potrafiłam popływać w około jednej...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Bożena Waluś

O czym świadczy uczucie pulsowania nogi?

Cześć, Ponad rok temu miałem skleroterapię lewej kończyny, ponieważ usuwałem kosmetyczną zmianę. Wszystko było okej, doppler wtedy nie wykazał zakrzepicy,...

Dlaczego poziom tkanki tłuszczowej nie spada pomimo treningów i diety?

Witam! Mam 21 lat oraz wazę 65kg,jednak pomimo niskiej wagi,poziom tkanki tłuszczowej wynosi w tym momencie około 17% (głównie brzuch). Od około roku (z...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Maja Czerwińska-Rogowska

Kiedy można ponownie ćwiczyć po operacji wyrostka?

Witam.ostatnio mialam wyrostek.robili mi laparoskopie oraz wycinali mi go tradycyjnie.bo byl guz na otrzewnej.moje pytanie brzmi kiedy bede mogla wrocic...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Stawski

Jak przekonać partnera do terapii?

Jak namówić męża do terapii małżeńskiej? Witam jestem z moim mężem od 3 lat na początku było pięknie wiem że z czasem przychodzi rutyna ,codzienność ale...

ODPOWIADA 2 EKSPERTÓW:
Mgr Bożena Waluś
mgr Irena Mielnik-Madej

Czy istnieje lek zmniejszający łaknienie?

Witam! walczę z otyłością, nie mam sły na diete i ćwiczenia. dodatkowo lekarz psychiatra zdiagnozował u mnie zaburzenie depresyjno lekowe. czy istnieje...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Katarzyna Kaszyca

Czy po zakrzepicy naczyń mózgowych można ćwiczyć?

Witam. Czy po przebytej zakrzepicy zatok żylnych mózgu (dwa tygodnie po wyjściu ze szpitala) mogę zacząć ćwiczyć na siłowni? Biorę cały czas Fraxiparine...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Maria Magdalena Wysocka-Bąkowska

Z czego wynikają problemy z utrzymaniem erekcji?

Witam. Od jakiegoś czasu mam problemy z utrzymaniem erekcji. Trwa to od około miesiąca do dwóch miesięcy, często się masturbuje i od pewnego czasu nawet...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Maciej Rutkowski

Co oznaczają bóle brzucha u 25-latka?

Od 8 lat mam problem z bolem brzucha, epicentrum jest na prawo od pepka. Dodam ze wtedy wtedy zaczalem swoja przygode z silownia.Mialem robione kilka lat...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Jak poradzić sobie z nadmiarem skóry?

Witam serdecznie mam problem z lekkim nadmiarem skóry, w ciągu ostatnich 4 miesięcy schudłem 17 kg z wagi (104kg do 87) przy pomocy ćwiczeń cardio 3-4...

ODPOWIADA 2 EKSPERTÓW:
Lek. Izabela Lenartowicz
Lek. Diana Kupczyńska

Jak schudnąć w chorobie Hashimoto?

Witam, mam 40 lat od 2 lat leczę się na hashomoto. Przyjmuje eutyrox 100 . Moje wyniki Tsh 0.82 (0,27-4,2) Ft3 4.26 (3.95-6,8) ft4 20,86 (12-22). Niestety...

O czym może świadczyć pieczenie twarzy?

Mam problem i ciężko mi określić o co chodzi. To już nie pierwszy raz ale teraz od jakiś 3-4dni strasznie piecze mnie twarz jest mi bardzo gorąco ale tylko...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Tomasz Budlewski

Co oznacza wynik TK 11-letniego dziecka?

Wynik tk 11 latka czy oznacza coś złego? Komórki siłownia obustronne prawidłowe nie duże zmiały śluzówki w komórkach siłownia lewych tylnich masywne...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Bartłomiej Rawski

Jak leczyć krzywą przegrodę nosową?

Witam mam pytanie, moja dziewczyna męczy się z krzywą przegrodą nosowa w normalnym funkcjonowaniu w pracy czy poza pracą jedynie ma katar ale jeżeli idzie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy można ćwiczyć na siłowni przy stwierdzonej dyskopatii?

Czy w objawach dyskopatii(odcinek lędźwiowy) ,stwierdzonej przez rezonans magnetyczny można ćwiczyć na siłowni? ewentualnie jakie ćwiczenia mona wykonywać? np....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
lek. Tomasz Kowalczyk
Strefa Kobiety
Ważne tematy