Zapytaj lekarza

1 , 0 0 9 , 4 5 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Tarczyca: Pytania do specjalistów

Czy spadek wagi u osoby z depresją oznacza raka?

Więc tak, mam erytrofobię, rzadko wychodzę do ludzi, więc nabawiłem się depresji. Nie byłem z żadnymi swoimi objawami u lekarza. Mam to od ok. 10lat, także...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Anna Zawrzel

Czy PCOS może wpływać na brak skuteczności leczenia lekami antydepresyjnymi?

Czy PCOS może wpływać na brak skuteczności leczenia lekami antydepresyjnymi? Właśnie zdiagnozowano u mnie PCOS, a na zaburzenia lękowe leczę się od prawie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Bożena Waluś

Czy osoba z problemami z tarczycą może stosować tabletki odchudzające?

czy można stosować tabletki odchudzające jak się ma problemy z tarczycą i się bierze hormony

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Joanna Wardenga

Czy przy niedoczynności tarczycy mogą występować też guzki?

Witam, Czy takie wyniki mogą wskazywać na niedoczynność tarczycy: TSH: 4,120 (zakres 0,270 - 4,200) FT3: 3,14 (zakres 2,00 - 4,40) FT4: 1,55 (zakres 0,93...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Joanna Wardenga

Czy to możliwe, że tarczyca się powiększyła?

Witam Od ok.miesiaca czuje taka dziwną gule/kule w gardle, trochę mnie to boli, uciska. Czasem to takie uczucie jakbym miała włosa w gardle albo jakby...

ODPOWIADA 2 EKSPERTÓW:
Mgr Marzena Kuriata
Lek. Wiesław Łuczkowski

Czy wyniki hormonów tarczycy TSH świadczą o niedoczynności tarczycy?

Witam, Czy takie wyniki mogą wskazywać na niedoczynność tarczycy: TSH: 4,120 (zakres 0,270 - 4,200) FT3: 3,14 (zakres 2,00 - 4,40) FT4: 1,55 (zakres 0,93...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Łukasz Wroński

Co znaczy wynik na tarczycę i bóle węzłów chłonnych?

Witam robiłam badania na tarczyce TSH 2,9319 plU/ml aTPO 0,59lU/ml czy ten wynik jest dobry??? Od niedawna bardzo pobolewaja mnie węzły chłonne pozuchwowe....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Joanna Wardenga

Czy kontrast może negatywnie wpłynąć na poziom TSH?

Pytanie do Endokrynologa. Jestem po usunięciu tarczycy w 2009 roku. biorę levothyroxine. I mam zlecony teraz tomografię komputerową z kontrastem: klatki...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Maria Magdalena Wysocka-Bąkowska

Dlaczego jestem podirytowana?

Jestem ciagle poirytowana. Bardzo szybko wybucham. Jestem przy tym agresywna ale tylko do mojego partnera, jesli kto kolwiek inny mi podnosi cisnienie...

ODPOWIADA 4 EKSPERTÓW:
Mgr Dariusz Pysz-Waberski
Mgr Daniel Lipka
Mgr Dariusz Pysz-Waberski
Mgr Dorota Nowacka

Czy mamy szansę na potomstwo?

Dzień dobry, jestem 30 letnia kobietą i choruje na niedoczynność tarczycy Hashimoto oczywiście przyjmuję leki, ostatnio zdiagnozowano u mojego męża niedoczynność...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jarosław Maj

Co oznacza wynik badania TSH, TPO?

Witam, Mam 42 lata, jestem ciagle poirytowana, zloszcze sie na mojego partnera. Szybko wybucham. Zrobilam badania na tarczyce. Moj wynik TSH: 1,550;...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jerzy Bajko

Co oznacza wynik badania morfologii u 34-latki?

Dzień dobry,robiłam ostatnio morfologie , tarczyce,OB,zaniepokiło mnie badanie OB MOJ wynik to 37 gdzie norma jest od 1 do 15 , resztę badań MCHC 32,0...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Łukasz Wroński

Czy należy stosować Euthyrox przy niedoczynności tarczycy bez cech zapalenia na tle autoimmunologicznym?

Mam 21 lat, choruję na niedoczynność tarczycy bez cech zapalenia na tle autoimmunologicznym. Przez ostatnie 5 lat przyjmowałem Euthyrox 25, TSH utrzymywało...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Joanna Wardenga

Jak leczyć problemy z jelitami przy niedoczynności tarczycy?

Mam niedoczynność tarczycy, dolegliwością najbardziej uciążliwą dla mnie są problemy z jelitami. Od 2 miesięcy stosuje eutyrox 50, zaparcia narazie ustąpiły,...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Joanna Wardenga

Co oznacza wynik morfologii i wskaźnik TSH?

Witam, ostatnio bylam na morfoligii wskazink tsh mam 3,6. Mam 20 lat, moj tato ma niedoczynnosc tarczycy. Czy powinnam sie obawiac ?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Joanna Wardenga

Czy moje wyniki wskazują na autoimmunologiczne zapalenie tarczycy czy konieczna jest biopsja tarczycy?

moje wyniki: W 2015 TSH wynosiło 1,66, w 2016 2,199 a teraz 3.420, anty TPO wyszło 336. Ft3 -3,34 norma 2,00-4,40 Ft4-1,27 norma 0,93-1,70 wynik usg...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Marek Derkacz

Czy niedoczynność tarczycy oraz anemia wpływają na procesy poznawcze?

Jak byłam mała miałam niedoczynność, później wyniki się polepszyły. Później okazało się, że mam anemię, w związku z tym, że mało jadałam wartościowego...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Łukasz Wroński

Czy te objawy są normalne przy niedoczynności?

Witam, mam niedoczynność tarczycy, TSH 4,12, FT4 10,82, anty Tg i anty TPO w normie,morfologia i żelazo w normie, wykryto także guza tarczycy. Dokuczają...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Joanna Wardenga

Czy przy niedoczynności mogą występować też guzki?

Witam, Czy takie wyniki mogą wskazywać na niedoczynność tarczycy: TSH: 4,120 (zakres 0,270-4,200) FT3: 3,14 (zakres 2,00-4,40) FT4: 1,55 (zakres 0,93-1,70)....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy mam problemy z tarczycą?

Od lat mam ten sam problem: Okropnie wypadają mi włosy i jest mi wiecznie za zimno. Nogi tak mi marzną ze musze je wsadzać pod gorącą wodę. Natomiast...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Joanna Wardenga
Strefa Kobiety