Zapytaj lekarza

1 , 0 1 6 , 8 2 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Badanie krwi: Pytania do specjalistów

Co oznacza wynik badania poziomu żelaza 21-latki?

Dzień dobry Na początku 2017 roku robiłam badania krwi, miałam za wysokie żelazo (316 przy maximum 145), glukoza w normie, ketonów w moczu brak. W tym...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

O czym może świadczyć podwyższone PDW oraz niskie MCHC?

Witam. Mam podwyższone PDW-16,5 i za niskie MCHC-31,30. Proszę o diagnozę i leczenie.

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co zrobić w przypadku wysokiego poziomu GGTP?

mam strasznie wysoki ggtp wynosi 332 co mam robic i czym mi to grozi

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

O czym może świadczyć ból i pieczenie w klatce piersiowej?

Witam, od jakiegos czasu odczuwam ból i pieczenie w klatce piersiowej. Mam zdiagnozowana przepukline przełyku i refluks. Wyniki morfologii crp i ob w normie....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr Krzysztof Dudziński

Jak interpretować wyniki badań krwi i moczu?

Witam, uprzejmie proszę o odczytanie moich badań krwi i moczu. Wizytę u lekarza mam za kilka dni ,ale strasznie się stresuję podwyższonym OB oraz cholesterolem....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Maria Magdalena Wysocka-Bąkowska

Jakie dodatkowe badania wykonać w przypadku podejrzenia raka jelita?

Witam Mam 33 lata. Od pewnego czasu bolał mnie brzuch na wysokości pępka z prawej strony. Moje dwie babcie zmarły na raka jelita. Ogólne badania krwi...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Maria Magdalena Wysocka-Bąkowska

Po jakim czasie od zabiegu należy zrobić badanie krwi?

Mam w sierpniu zabieg na małzowine nosowa. Kiedy najlepiej zrobić badania krwi? I czy dostanę l4 czy mogę następnego dnia iść do pracy?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co mogą oznaczać zawroty głowy i drętwienie kończyn?

Witam, mam pytanie odnosnie mojego problemu. Jakis czas temu (dlugi) niespodziewanie zaczęło mi sie bardzo mocno kręcić w glowie do tego stopnia ze stracilem...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Maria Magdalena Wysocka-Bąkowska

Jak leczyć bóle brzucha u mężczyzny?

Witam! Mój mąż w ciągu ostatnich 3 miesięcy miał silne bóle brzucha, które po jakimś czasie przechodzily. Dziś zrobił sobie podstawowe badania krwi bo...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co może oznaczać mój wynik morfologii?

Witam, mam 22lata.prosze o interpretację wyników, podwyższone limfocyty 3,66 przy normie do 3,obnizone eozynofile 0,8%norma od 1%,pozodtale wyniki w normie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy badanie krwi może wykazać ciążę bliźniaczą?

mam pytanie,czy w trzecim tygodniu ciąży można okreslić ciąże bliżniaczą przez badanie tylko krwi?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy podany wynik d-dimerów jest odpowiedni?

Odebrałam wynik d-dimerów ilościowo. Mój wynik to 0,26 µg/ml. Gdzie norma w laboratorium wynosi 0,50. Wiem, że podany wynik jeszcze się mieści w normie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Maria Magdalena Wysocka-Bąkowska

Co może znaczyć wynik badania krwi u 21-letniej kobiety?

Witam, co to może oznaczać ? Mam obniżony poziom leukocytów 3,3 norma od 4 .Po kontrolnej morfologii dalej spadły.Hemoglobina 11,4 norma od 12.Ob 40.Granulocyty...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

O czym może świadczyć biały nalot na języku po przygodnym stosunku seksualnym?

Witam, około 6 tygodni temu miałem ryzykowną sytuacje z kobietą. Od tego czasu byłem 2 razy u lekarza pierwszego kontaktu, który ma mnie za hipochondryka....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Co oznacza wynik badania krwi u 37-letniego mężczyzny?

Dzień dobry. Prosiłbym o interpretację wyników: Badanie Parametr Wynik Jednostka L H Norma Opis Morfologia krwi Leukocyty 6,41 tys/µl 4,2 9,1 N Erytrocyty 5,13 mln/µl 4,63 6,08 N Hemoglobina 15,6 g/dl 13,7 17,5 N Hematokryt 44,6 % 40 51 N MCV 87 fl 79 92 N MCH 30 pg 26 32 N MCHC 35,0 g/dl 32,3 36,5 N Płytki...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy można pływać po stabilizacji rzepki?

Witam Jestem 3 tydzień po operacji stabilizacji rzepki - plastyka rzepki przy użyciu sztucznego przeszczepu. Lekarze dał mi zielone światło na rehabilitację...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
lek. Tomasz Kowalczyk

Co oznacza senność i bóle mięśni?

Witam Kilka tygodni temu wróciłem z Anglii, gdzie pracowałem na nocnej zmianie. Często odczuwałem nienaturalne zmęczenie, ból mięśni, senność. Zwalałem...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co mogą oznaczać twarde guzki pod pachami?

Dzień dobry, dermatolog wysłał mnie do ginekologa, ale wizytę mam dopiero za tydzień, a bardzo się martwię. Od roku pod skórą obu pach mam po dwa guzki....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Izabela Lenartowicz

O czym może świadczyć nagły wzrost poziomu TSH?

Witam, Mam pytanie odnośnie hormonów tarczycy - we wrześniu 2017r miałam robione badanie THS wynik w normie 2,42 IU/ml dzisiaj 16.07.2018 r odebrałam...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co mogą oznaczać moje wyniki krwi?

Witam. Co oznaczają wyniki krwi gdzie anty tg wynosi 1091 na normę 0.0-115. Gdzie anty tpo wynosi 8.5 przy normie 0.0-34.tsh 4.42 przy normie .27-4.2

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski
Strefa Kobiety
Ważne tematy