Zapytaj lekarza

1 , 0 2 3 , 0 7 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

USG: Pytania do specjalistów

Problem z węzłami chłonnymi u czteroletniego syna

Dzień dobry bardzo proszę o poradę mam Czteroletniego syna który półtora roku temu miał wycinany trzeci migdał...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Konstanty Dąbski

Co mogą znaczyć moje problemy z najądrzem?

Witam Mam pytanie odnośnie prawego najądrza. Przeważnie jest ono normalne, miękkie i słabo wyczuwalne. Natomiast czasami staje się ono mocno pogrubione...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Budlewski

Jak zinterpretować pęcherzyk na zdjęciu USG w 18 dniu ciąży?

Witam. Zacznę od tego ze obecne jestem w 18dc. Dziś byłam na badaniach kontrolnych ( usg dopchwowe ) Na zdjęciach z USG w macicy jest mało co widoczny...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy to możliwe, że jestem w 8 tygodniu ciązy?

witam mam pytanie ginekologiczne.Mianowicie od zawsze mam problem z regularnym okresem.Ostatni okres mialam 12-17,12,2018r okolo 13 stycznia mialam objawy...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy takie wyniki badań tarczycy u 33-latki są w porządku?

Dzień dobry, Mam 33 lata. Wykonałam badania na tarczycę. TSH - 1,838 zakres ref: 0,550-4,780 FT3 - 3,06 zakres ref: 2,30-4,20 FT4 - 1,28 zakres ref:...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Bartłomiej Grochot

Czy to faktycznie może być powrót brodawczaka?

Witam Rok temu wykrylam u Siebie guza w piersi sutek wciągnięty zobilam usg które wykazało zmianę dostałam skalę BIRADS 5 następnie byłam na biopsji...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Czy siemię lniane przyspiesza zajście w ciążę?

Dzien dobry czy siemie lniane przyspiesza zajscie w ciaze od roku staram sie o dziecko .lekarz na usg potwierdzil ze owulacja ok.miesiaczkuje normalnie.jakie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Bartłomiej Grochot

Co oznacza taki opis USG jamy brzusznej u 56-latki?

Co oznacza opis USG - jamy brzusznej ( trzustka hyperechogenna...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Czy nie powinien już być widoczny zarodek oraz czynność serca?

Dzień dobry, ostatnia miesiączka 2.01.2019, dziśwbadaniuusg uwidoczniono pęcherzyk ciążowy 14,3 mm oraz ciałko żółte 3,2 mm, zarodka nie widać. Czy to...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy niewydolność żyły może powstać gdy perforatory są sprawne?

Czy niewydolność żyły może powstać również wtedy gdy w tej żyle perforatory są sprawne? Co ją wówczas powoduje?...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Diana Kupczyńska

Co powoduje burczenie w brzuchu i gardle?

Co powoduje burczenie w brzuchu i gardle? Już jakoś rok temu zaczął mnie boleć brzuch a dokładnie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Problemy po złamaniu kłykcia bocznego w kolanie

Witam, mam złamany kłykieć boczny w kolanie, został mi założony gips na okres 6 tygodni po...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Kowalczyk

Co oznacza ten opis usg w 8 tygodniu ciąży?

Witam jestem w 8 tygodniu ciąży, która przebiega prawidłowo z żywym zarodkiem. Dzis w usg wyszła mi niewielka ilość płynu w zatoce douglasa. Co, to oznacza?...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy takich powolny przyrost HCG nie musi oznaczać obumierania ciąży?

Witam, Będąc w 7 tygodniu ciązy 1.02.2019 zrobiłam badanie BETA HCG- wynik 48 340. Po 3 dniach badanie USG potwierdziło, ze to 7t4d, crl i tętno było...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy takie wyniki USG wskazują na konieczność biopsji?

Co oznacza USG: "Sutki mastoplastyczne - w obu poszerzone odcinkowo przewody i drobne torbielki o wielkości do mm. W SP w rzucie macanego guzka przy...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Co oznacza opis badania USG nerki?

co oznacza opis badania usg.nerki o nierownych,niewyraznych obrysach.Nerka prawa ledwo widoczna,wewnatrz poszerzony UKM,o zaburzonej strukturze miazszu...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Problemy z wagą a zaburzenia hormonalne

Mam 27 lat jestem kobieta. Wzrost 165 w waga 85 i rośnie mimo

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Co znaczy ten wynik usg przezciemięczkowego u córki?

Witam moja córka (3m.ż.) miała robione USG przezciemiączkowe, ciąża...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Maria Magdalena Wysocka-Bąkowska

Czy w trakcie badania wziernikiem mogło dojść do uszkodzenia błony dziewiczej?

Bylam ostatnio u ginekologa. Jeszcze nie wspolzylam i wstydzilam sie przyznac lekarzowi. Lekarz przystapil do badania wziernikiem, pozniej wykonal dopochwowe...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Jak ocenić te wyniki po resekcji tarczycy?

Dzien dobry, Jestem po calkowitej resekcji tarczycy z powodu nadczynnego wola....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska
Strefa Kobiety
Ważne tematy